Patronii pot deschide restaurante în blocuri fără acceptul vecinilor. USR a explicat de ce a votat pentru, PSD și PNL sunt mute ca o lebădă

Consilierii municipali PNL, PSD și USR au votat o propunere a primarului Vergil Chițac, locuitor al orașului Eforie, prin patronii pot să deschidă restaurante în blocuri fără acceptul vecinilor, dacă programul de funcționare este între 08.00 și 22.00.

Am solicitat, încă de săptămâna trecută, un punct de vedere de la toate cele trei partide.

Iată ce spune USR, prin vocea lui Florin Cocargeanu, consilier municipal și ex viceprimar.

„Având în vedere că au existat situații în care asociațiile de proprietari sau chiar proprietarii au făcut abuzuri pretinzând diverse beneficii în schimbul acordului, am votat pentru modificarea regulamentului. Astfel, s-a luat decizia de a nu mai cere acordul asociațiilor de proprietari în cazurile în care orarul de funcționare al agentului economic se încadrează în afara orarului de liniște prevăzut de lege, cu condiția ca acesta să respecte regulile de conviețuire.

De asemenea, în cazul spațiilor comerciale în care se desfășoară deja activități de alimentație publică era anormal ca un nou agent economic care desfășoară aceeași activitate și respectă programul să aibă nevoie de un alt acord de la asociația de proprietari. În situația spațiilor comerciale care au altă destinație decât cea de alimentație publică, agentul economic are obligația legală să schimbe destinația spațiului în decurs de 5 ani și să obțină și acordul proprietarilor.

Motivația din spatele votului a fost eliminarea abuzurilor, cu condiția ca autoritățile publice să fie ferme și să sancționeze drastic nerespectarea regulilor de conviețuire. În cazul în care intervin probleme care se generalizează, regulamentul va fi revizuit.”, a spus acesta.

Întrebat de câte cazuri concrete de abuzuri are cunoștință, a recunoscut că nu are.

„Din informațiile pe care le dețin, agenților economici le-au fost solicitate diverse sume de bani, dar și efectuarea diverselor lucrări in beneficiul asociației de proprietari. Nu aș putea să vă ofer un număr exact al cazurilor, dar este știut că aceasta este o practică des folosită și nu doar la nivelul municipiului Constanța. Nu cunosc dacă proprietarii sau asociațiile de proprietari care au făcut abuzuri au fost acționați în instanță, aceasta fiind alegerea agentului economic.

În situația inversă, aceea în care agenții economici ar face abuzuri, proprietarii și asociațiile au instrumente mai simple de a acționa împotriva lor. Așa cum spuneam anterior, dacă nerespectarea regulilor de către agenții economici va avea tendințe de generalizare, acest lucru va duce la revizuirea regulamentului.

Pe de altă parte, nu știu numărul persoanelor afectate de modificările aduse regulamentului. Nu am fost contactat de nimeni în acest sens. Îi aștept oricând în audiență pe toți cei care sunt afectați de aceste modificări.”, a mai spus Florin Cocargeanu.

Reprezentanții PSD și PNL nu au dorit să ne ofere, de fapt, să vă ofere, niciun punct de vedere. Sunt mute ca o lebădă, cum spunea poetul.

Recomandare: Regulamentul care permite să deschizi un restaurant în bloc fără avizul locatarilor este analizat de prefectul Constanței. Cele 55 de motive de nelegalitate


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Patronii pot deschide restaurante în blocuri fără acceptul vecinilor. USR a explicat de ce a votat pentru, PSD și PNL sunt mute ca o lebădă

  1. „cu condiția ca autoritățile publice să fie ferme și să sancționeze drastic nerespectarea regulilor de conviețuire…” 😂😂 what a joke !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Situație gravă în Tomis Nord. Probleme la sistemul de termoficare

mar nov. 28 , 2023
De când s-a reluat furnizarea căldurii în Constanța, în Tomis Nord sunt probleme. Un constănțean abonat la Termoficare Constanța SRL (fostul RADET), ne-a spus că a avut căldură numai două zile. „Am trecut prin codul roșu fără căldură”, ne-a transmis Florin. Alții spun că a fost cald mai multe zile, […]
liviu-popa-termoficrae

V-ar putea interesa și: