Patru cetățeni turci cu paşapoarte false, depistați la frontiera Vama Veche

vama veche punct frontiera (6)
Punctul de frontieră de la Vama Veche (foto: Constanța 100%)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit patru cetățeni turci, bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie emise de Ucraina şi Republica Moldova, false.

În data de 29.12.2021, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetațean moldovean, în vârstă de 24 ani, însoţit de un şofer de rezervă, cetăţean ucrainean. În microbuz călătoreau ca pasageri patru cetăţeni străini, care s-au legitimat la intrarea in ţară cu pașapoarte care aveau însemnele autorităţilor din R. Moldova si Ucraina.

În urma verificării autenticităţii documentelor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că paşapoartele prezentate pentru controlul de frontieră de către cei patru pasageri nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond specifice unor documente autentice, acestea fiind false.
În cadrul verificărilor, cei patru bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni turci si cei doi şoferi au fost preluaţi către autoritățile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria în vederea continuării cercetărilor.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Circa 7,6 tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii de la Transporturi

Thu Dec 30 , 2021
Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au extins urmărirea penală într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. 3 persoane sunt cercetate în acest caz. În cursul zilei de ieri, polițiștii […]