Patru pompieri au salvat un câine bătrân și bolnav care căzuse într-o fântână

Pompierii constănțeni au primit azi un apel la 112 prin care erau anunțat că Nero are probleme mari.

Nero este câinele unui constănțean. Patrupedul căzuse de ceva timp într-o fântână, fără apă, fără mâncare.

„Nu am știut ce să mai fac și am sunat la voi.”, a spus proprietarul.

Ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că fântâna fusese cândva astupată cu pământ și că se surpase, iar deschiderea rămasă avea un diametru de doar 50 centimetri, ceea ce făcea imposibil accesul la câinele aflat la o adâncime de peste cinci metri. În plus, malurile nu erau deloc stabile, riscând oricând ca totul să cadă și să îi surprindă pe toți.

Timp de peste o oră, Daniel, Marius și Laurențiu au săpat încercând să își croiască acces. Toate încercările lor de a prinde o cordiță în jurul câinelui au fost în zadar. Între timp, comandantul lor, Alexandru Preda, i-a sunat să afle dacă au nevoie de ajutor.

„Câinele este blocat în  fântână de mult timp. Este extenuat, stă culcat, nu se mișcă absolut deloc, cordița nu ajunge până la el, iar noi nu avem posibilitatea să intrăm acolo.”, a spus unul din pompieri.

„Vin și eu imediat. Am o idee: aduc o undiță telescopică. Ajunge la 5 metri și putem improviza ceva să ne ajute.”, a completat un membru al echipei.

Timp de o oră și jumătate au încercat din răsputeri să obțină o reacție din partea câinelui, să se miște măcar puțin încât să poată strecura cordița pe sub el. L-au strigat pe nume, i-au aruncat mâncare, au pus sunete cu lătrat de câine pe telefon, au încercat și cu un aparat cu ultrasunete…

„S-a ridicat puțin! Am reușit să trec cordița pe sub el. Ajutați-mă să îl ridic!”, s-a auzit de la unul din pompieri.

Nero este un câine din rasa ciobănesc german, destul de bătrân și bolnav – are 14 ani și o afecțiune locomotorie. Acum, Nero este bine și se recuperează după trauma trăită.

Echipa de la Detaşamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius-Daniel” care a ajutat la caz este formată din:

  • Lt. Alexandru Preda
  • Plt.adj. Daniel Coman
  • Plt.adj. Marius Bobu
  • Plt. Laurențiu Răcăreanu.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întreruperi de curent electric în tot județul Constanța în perioada 6 - 11 februarie 2023

joi feb. 2 , 2023
E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare. Următoarele întreruperi vor avea loc pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și […]

V-ar putea interesa și: