Patru ucrainieni au încercat să intre în România cu teste false

politia-de-frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au depistat patru cetățeni ucrainieni care au prezentat autorităţilor competente teste negative pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2, care s-au dovedit a fi false.

În cursul zilei de 15.01.2022, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, s-au prezentat patru cetățeni ucrainieni, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri într-un autoturism. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu sunt autentice.

„Cele patru persoane au recunoscut faptul că testele sunt false, scopul principal fiind acela de a evita carantina pe teritoriul României.”, au declarat polițiștii de frontieră.

În prezent, polițiștii de frontieră tulceni efectuează verificări față de cele patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun, iar cele patru persoane nu au mai intrat în România, întorcându-se în Ucraina.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Contrabandă cu țigări sârbești pe Dunăre VIDEO

Sun Jan 16 , 2022
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave, în localitatea Cernavodă cantitatea de 2.360 de pachete de țigări, proveniență Serbia, ascunse în interiorul canapelelor din cabina de ședință a echipajului. În data 15.01.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat un […]