Paul Cononov, ABADL: „Pe plajele noi accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume”

Stațiunea are plaje noi, care au și 200 de metri lățime, pe alocuri. Cine le poate ocupa? Oricine dorește, spune directorul ABADL, Paul Cononov. Apele Române și ANAF au început controale, în condițiile în care unii operatori de plajă au pus pe ele șezlonguri, pentru care cer bani frumoși.

De la începutul sezonului, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a dat amenzi de aproape trei milioane de lei pentru neregulile găsite pe plaje.

„Astăzi a început o acţiune mai amplă de verificare a ceea ce se întâmplă pe plaje, echipe mixte formate din inspectori ai Administraţiei Naţionale Apelor Române, reprezentanţi ai Ministerului de Interne, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă şi jandarmi se concentrează în special pe plajele din Mamaia şi în mod deosebit pe plaja pe care o numim impropriu plajă nouă, este plaja pe care noi am recepţionat-o pe data de 30 iunie. Acţiunile sunt în desfăşurare, se verifică legalitatea tuturor activităţilor care au loc pe plajă, de la ocuparea mai mult sau mai puţin abuzivă a domeniului public, de la activităţile care au legătură cu activitatea fiscală, cu perceperea de anumite taxe pentru şezlonguri, pentru umbrele pentru alte activităţi care au legătură cu această activitate”, a declarat, joi, directorul ABADL, Paul Cononov.

El a subliniat că accesul pe plajele noi este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă, acest lucru fiind ilegal.

„Vreau să menţionez că pe această plajă au acces toţi cetăţenii, toată populaţia, familie, accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume pe această plajă nouă. Cine face acest lucru, face cu totul ilegal. Asta verifică inspectorii noştri acum, la finalul acestei acţiuni care va continua şi în zilele următoare vom comunica rezultatele. Vreau să vă mai spun că, de la începutul sezonului turistic, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a aplicat 161 de sancţiuni în valoare totală de aproape trei milioane de lei, numai pe plaja nouă sancţiunile au fost în număr de 41 care se ridică la o valoare de 600.000 de lei. (…) Turistul, persoană fizică, are voie să îşi amplaseze umbrela proprie, şezlongul propriu, fără a plăti vreo taxă sau vreun beneficiu de natură materială cuiva. Cei care fac astfel de lucruri le fac ilegal”, a transmis Paul Cononov.

Șeful ABADL a precizat că amenzile pentru neregulile găsite pe plaje încep de la 5.000 de lei şi pot ajunge la 25.000 de lei, în funcţie de fapta comisă şi de amploarea acesteia.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.