Pe 8 octombrie se face curățenie pe plajă

Acțiunea de ecologizare #Mulțumesc! Plaja Ta continuă anul acesta cu o nouă ediție, pe 8 octombrie. Organizatorii fac apel către cetățeni și turiști deopotrivă să participe la demersul de curățare a plajelor la final de sezon estival.

Potrivit statisticilor realizate de organizațiile de mediu la nivel european, plajele de la Marea Neagră au cea mai mare abundență a deșeurilor, cu 600 deșeuri la suta de metri, în timp ce plajele din Constanța rămân în topul celor mai murdare de pe litoralul românesc – 1701 deșeuri la ultima monitorizare.

Constănțenii și cei aflați la mare sunt invitați sâmbătă, 8 octombrie, la ora 10.00, să dea o mână de ajutor și să se alăture acțiunii de ecologizare a plajelor, organizată de City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart, condusă de avocatul Cătălin Filișan, și ZOOM Beach. Punctul de întâlnire va fi bariera de la intrarea pe plaja Modern, urmând să fie curățată zona dintre plajele Modern și Reyna.

Voluntarii sunt invitați să se înscrie la acțiunea de ecologizare în avans, completând formularul de pe site-ul city-park.ro, în baza căruia își pot ridica kit-ul de ecologizare din partea organizatorilor de la Info Desk din City Park Mall.

Inițiativa face parte din campania #Mulțumesc! Plaja Ta, derulată pentru a ne bucura de plaje curate și a a încuraja un comportament responsabil față de plaje și mediul marin, cu mai puține deșeuri.

Anul trecut, 200 de voluntari au colectat 3 tone de deșeuri de pe plajele din Constanța.

#Mulțumesc! Plaja Ta, o campanie pentru plaje mai curate

City Park Mall trage un semnal de alarmă asupra cantității de deșeuri de pe plajele litoralului românesc. Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2021, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, cel mai murdar sector a fost Năvodari, cu 1397 deșeuri, urmat fiind de Mamaia Nord, cu 1125 deșeuri. La polul opus, cea mai curată porțiune de plajă este Tuzla, unde au fost găsite 78 de deșeuri. Și în acest an, deșeurile din plastic au însumat 76% din totalul deșeurilor înregistrate. În continuare, mucul de țigară rămâne cel mai întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc.

Campania continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă?, prin care, în august 2020, au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall, sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Ovidius Park.

Natura unui MULȚUMESC!

Inițiativa #Mulțumesc! Plaja Ta face parte din campania Natura unui MULȚUMESC!, un demers la nivelul tuturor centrelor comerciale din grupul NEPI Rockcastle care constă în implementarea unui sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeurilor menajere, reducerea plasticului și a risipei alimentare din food court-urile tuturor centrelor comerciale atât din România, cât și la nivel de grup. În plus, ca parte integrantă a campaniei de colectare selectivă, pe toată durata lunii iunie, în jurul Zilei Mondiale a Mediului, au fost organizate activități de ecologizare și conștientizare față de problemele de mediu în majoritatea centrelor comerciale din portofoliul companiei.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Stâlpișorii montați în Constanța nu respectă legea

Thu Oct 6 , 2022
Recent, Confort Urban, societate în subordinea Consiliului Municipal Constanța, a luat decizia să demonteze o parte din stâlpișorii montați de echipa Făgădău – Babu. Decizia a fost explicată de noul director al societății, Teo Hira, prin faptul că Monitorului Oficial nr. 121 bis din 5.03.2013 care reglementează anumite norme de […]
stalpisori