Pe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii „Gheorghe Țițeica”

Pe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii „Gheorghe Țițeica”
Elevi și profesori ai Școlii „Gheorghe Țițeica”, premiați în cadrul spectacolului jubiliar

Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” a organizat, vineri, timp de trei ore, la Centrul Cultural Județean „Theodor Burada”, spectacolul jubiliar. Ajunsă la 50 de ani de existență, această instituție de învățământ de renume a Constanței a dorit să își omagieze foștii și actualii elevi, respectiv foștii și actualii profesori.

Manifestarea a fost deschisă cu intonarea imnului României și a imnului școlii, compus de Alexandru Neș, pe versurile textierei Carmen Aldea-Vlad, momente urmate imediat de alocuțiunile directorilor școlii, prof. Sorin-Dumitru Cernăianu și Cici-Corina Vlad. Evenimentul a continuat cu acordarea de diplome partenerilor instituționali ai Școlii ”Gheorghe Țițeica”, alături de care cadrele didactice derulează proiecte și parteneriate în permanență. Au ținut să mulțumească public pentru derularea acestor tipuri de activități prof. Ion Tiotioi, coordonatorul Revistei de matematică și informatică, Lavinia Dumitrașcu, muzeograf la Muzeul Național de Istorie și Arheologie, și Marinela Mitrenga, președinta Alianței Franceze din Constanța. Cu această ocazie, Alianța Franceză și Ambasada Franței au acordat Școlii ”Gheorghe Țițeica” Diploma de onoare pentru implicarea în pregătirea elevilor în vederea obținerii diplomei DELF, menționând totodată că această insituție constănțeană este singura de nivel gimnazial care obține certificarea de Centru de pregătire DELF.

Un moment extrem de emoționant a fost urcarea pe scenă a unei părți din șefii de promoție ai școlii din anii trecuți. În ciuda programului încărcat pe care îl aveau, ei au ținut să gireze prin prezența lor această întâlnire de suflet, bucuroși că și-au putut revedea foștii învățători și profesori, foștii colegi.

A urmat spectacolul realizat de elevii școlii, coordonați de actrița Rovena Paraschivoi, spectacol care a adus bucurie în sufletele celor prezenți în sală prin scenetele amuzante prezentate, prin cântecele ce trimiteau cu gândul în lumea copilăriei, prin dansurile ritmate.

Evenimentul a continuat cu alocuțiunea unuia dintre directorii cu cel mai lung mandat la Școala ”Gheorghe Țițeica”, prof. Aneta Dragnea, din care cităm:

„Copiii se nasc toți cu aripi, rămâne ca profesorii să îi învețe să zboare! Urez succes cadrelor didactice ale Școlii ”Gheorghe Țițeica” pentru a obține mereu rezultate fructuoase.”

La final, a avut loc premierea elevilor olimpici din anul școlar în curs, care au primit diplome de merit și recompense din partea Asociației de Părinți a Școlii ”Gheorghe Țițeica”, reprezentate de doamnele Elena Muraru și Elena Fuduli.

La final, familia Școlii ”Gheorghe Țițeica” a făcut o poză de grup în care s-au reunit foști și actuali profesori și elevii premiați.

„Această aniversare ne obligă ca și de-acum înainte să menținem cât mai sus ștacheta ridicată de generațiile anterioare de profesori și de elevi. Mulțumim copiilor, părinților, partenerilor educaționali fără de care nimic nu ar fi posibil.”, a declarat directorul instituției, prof. Sorin-Dumitru Cernăianu.

„Sunt de aproape 24 de ani în această școală și am fost martora transformării acestei școli în etalon pentru educația constănțeană. Am pus umărul, alături de colegii mei, la prefacerea numelui în renume și doresc ca și de-acum înainte să rămânem la standardele înalte pe care le-am promovat și până acum. Ne iubim elevii și le mulțumim că sunt minunați, așa cum le mulțumim și părinților care ne sprijină în demersurile noastre și care au încredere în noi. La mulți ani Școlii ”Gheorghe Țițeica !”, a mărturisit directorul adjunct, prof, Cici-Corina Vlad, ”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum a fost depistat bărbatul cu un cuțit de 30 de centimetri din urgența spitalului județean

Dum apr. 21 , 2019
În data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 au fost sesizați cu privire la faptul ca, în aceeași data, în jurul orei 12, agenți de securitate care execută serviciul la Spitalul județean Constanța au identificat un pacient, in vârstă de 30 de ani, care avea asupra sa […]

V-ar putea interesa și: