Pe urmele eroilor Diviziei 9 Mărășești Constanța

Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa a participat, ieri, 26 septembrie 2019, la comemorarea eroilor dobrogeni căzuți în luptele pentru eliberarea Transilvaniei din al doilea război mondial.

„75 de ani pot fi mulți, însă pentru cei ce au pierdut oameni dragi, în luptele de la Oarba de Mureş, parcă s-a întâmplat ieri. Mulți eroi, căzuți în acele lupte, au fost din Divizia 9 Mărășești Constanța și de aceea, noi cei din județul Constanța, am pășit pe urmele eroilor noștri, până unde își dorm somnul de veci. Suntem obligați să nu îi uităm, pentru că datorită jertfei lor, încă existăm ca popor! 11.000 de ostași sunt îngropați la Monumentul Eroilor Oarba de Mures și ori de câte ori avem ocazia, trebuie să îi pomenim măcar în gând! Dumnezeu să îi odihnească în pacea de care nu au avut parte în timpul vieții!”, a declarat președintele AMVVD, Cristi Crăciun.

La eveniment a participat și AMVVD Târgu Mureș, reprezentantă de președinte Mihai Florin Ilas.

Deplasarea a fost posibilă datorită domnului Remus Macovei, președinte Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Constanța.

Evenimentele au fost organizate de Instituția Prefectului Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Iernut și Primăria Târgu Mureș.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Apă cu presiune scăzută în mare parte a orașului Constanța

Fri Sep 27 , 2019
Conducta cu diametrul de 1.200 mm, ce asigură o parte din necesarul de apă brută de la sursa Galeșu către Stația de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța, a înregistrat o avarie majoră în cursul zilei de astăzi, 27 septembrie 2019. Pe timpul remedierii acesteia, alimentarea Stației de la sursa Galeșu se va […]
raja agigea