Pensia medie în Constanța, cât salariul minim

Pensionarii care au o pensie medie o duc greu. Potrivit datelor statistice, pensia medie în județul Constanța este similară cu salariul minim.

Pensia medie a fost de 1890 lei pe lună, potrivit sursei Direcției Județene de Statistică.

În România, de la 1 ianuarie 2023, salariul mediu brut este de 3.000 de lei, ceea ce înseamnă 1.898 de lei în mână.

Potrivit DJS câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna ianuarie 2023 de 5866 lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 3658 lei, cu 12,8%, respectiv cu 14,8% peste nivelul înregistrat în luna ianuarie 2022.

„Luând în calcul rata inflaţiei din ultimele 12 luni, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali, mai mic cu 0,3% în luna ianuarie 2023 faţă de ianuarie 2022.”, a precizat instituția.

Numărul pensionarilor din județul Constanța era, la începutul acestui an, de 149.199. În acest calcul intră pensionarii de asigurări sociale de stat, nu și cei agricultori.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 3.400 de militari au participat la exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”

vin mart. 31 , 2023
Forțele Navale Române au organizat, desfășurat și condus, în a doua jumătate a lunii martie, Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, pe mare, în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, la care au participat peste 3.400 de militari români și străini, precum și reprezentanți ai mai multor instituții din […]

V-ar putea interesa și: