Pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2023

marcel-ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Constanța 100%

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că pensiile se vor majora, de la 1 ianuarie anul viitor „cel puţin” cu rata inflaţiei. Ciolacu admite că mai e mult până când creşterea economică înregistrată de România va fi resimţită şi la nivelul populaţiei.

Întrebat în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile, preşedintele PSD a răspuns: „Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”. 

Ciolacu a precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte” şi se văd în creşterea economică. 

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat Ciolacu.

Ce spune despre angajările la stat

Marcel Ciolacu a comentat în aceeaşi emisiune şi decizia de a bloca angajările la stat, după ce aparatul bugetar a cunoscut o creştere semnificativă de la începutul anului. 

„Înseamnă că am luat decizia corectă. Înseamnă că cineva, undeva, a scăpat frâiele şi atunci vii cu o măsură care să stopeze acest lucru. Am zis că ieşim din zona de ipocrizie. (..) Eu ce susţin, susţin angajările pe care trebuie să le facă Ministerul Fondurilor Europene. (..) În rest, cred că este cazul să ne oprim”, mai spune liderul PSD. 

El a ţinut să menţioneze că nu a sunat niciodată pe niciun ministru să-i angajeze „o pilă sau vreun om de partid”.

„Eu, Marcel Ciolacu, nu am sunat niciun ministru nici al PSD-ului, nici al PNL-ului, să angajez pe cineva în toată această perioadă de când suntem la guvernare. Presupun că atunci când eram în opoziţie nu puteam să fac acest lucru. Eu, Marcel Ciolacu, nu am sunat pe nimeni să-mi facă vreo angajare, vreo pilă sau vreun om de partid”, a adăugat liderul PSD.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un șofer de 81 de ani a ajuns la spital după ce a intrat cu mașina în stâlp

Sun May 29 , 2022
Un accident rutier în care a fost implicat un șofer de 81 de ani a avut loc duminică. Bătrânul conducea pe strada Principală, lângă primărie, când a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp. La fața locului au ajuns o ambulanță și un echipaj SMURD. „Șoferul, conștient și stabil, […]