Pensiile sub 2.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Niciun pensionar nu va mai plăti asigurări de sănătate

Camera Deputaților a decis, joi, modificarea Codului fiscal astfel încât pensionarii să fie scutiți de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate (CASS), iar pensiile sub 2000 de lei să nu mai fie impozitate.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Proiectul a fost adoptat joi cu 207 voturi “pentru” și 29 de voturi “împotrivă”.

Conform noului act normativ, venitul impozabil lunar din pensii se va stabili prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat.

Grupul PNL a susținut eliminarea impozitării tuturor pensiilor, dar propunerea a fost respinsă de plenul Camerei. De asemenea, a fost respinsă propunerea UDMR privind menținerea impozitării doar a pensiilor speciale de peste 2.000 de lei.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primele efecte ale codului: persoane dializate transportate de ISU. S-a constituit și comandamentul de urgență

Thu Jan 5 , 2017
Primele efecte ale vremii rele se fac deja simțite. Prima măsură concretă a fost că Autospeciala Transport Personal și Victime Multiple de la Detașamentul ISU Medgidia a preluat cinci persoane dializate din localitatea Castelu  și Nisipari pentru a fi transportate la Spitalul Municipal Medgidia. Având în vedere avertizarea meteorologică – […]