„Pensiile vor crește”, promite Ludovic Orban, ignorând criza economică

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă la România TV, că pensiile vor creşte. Acesta a precizat însă că majorarea va fi atât cât va permite economia, precizând că sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală.

„Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

„La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare”, a adăugat Orban.

România a reușit să se mențină pe creștere economică în primul trimestru, dar cu siguranță că va urma o scădere în trimestrul al doilea și, cel mai probabil, o recesiune adâncă (tehnic, recesiunea înseamnă două trimestre consecutive de scădere economică). Ludovic Orban nu a precizat ce se va întâmpla cu pensiile dacă economia va scădea.

Știri din administrație

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.