Pentru 3 lei ora de parcare, Primăria Mangalia îți oferă posibilitatea să-ți rupi mașina-n două

Bolovan în mijlocul parcării cu plată

Primăria Mangalia a decis să taxeze parcarea în sudul litoralului. Costă 3 lei pe oră sau 15 lei pe zi. Ce se oferă de acești bani? Posibilitatea să-ți rupi mașina-n două.

N-o spunem noi, o spune un șofer care a parcat acolo.

Mai jos puteți citi mărturia unuia dintre ei, așa cum a fost postată pe o rețea de socializare.

„Primaria Mangalia când e disperată, inventeaza parcări. Pune 2 bariere, a lovit la buzunar si s-a dus!

Aseară parcarea inventată dintre Saturn-Venus era plină, nu aveai loc să arunci un pai. Fiind pe pământ cu iarbă si nu e liniată, fiecare a parcat după propriul stil de nu mai aveai loc sa ieși decât din 7 manevre care atentau la bara vecinului.

N-am știut și când sa intru spre plajă linistit, hop ma trezesc cu bariera de intrare in față, si deja 2 mașini in spate. Ma prins in capcană asa că am intrat. Și in superba parcare a început dansul, balansul si sariturile din scaun pentru ca sunt niste șanțuri cât casa. La un moment dat sa auzit CLANC si după o groapa am lovit pragul si masina dedesubt. Am tras o înjurătură știți voi cui și am continuat aventura. Praf, gunoi, denivelari, exact ca intr-o parcare europeana, că doar platim taxă. Asfalt si linii pe jos? Nuuu, prea boem pentru român, ăsta e ușor de pacalit, înghite prosteala. După ce că localnicii platesc la piață si la magazine prețuri “turistice”, acum ne mai arde si cu parcările. Probabil ca daca cei din Primarie care au gandit parcarea asta la o cafea, dacă mai aveau 4 clase peste si s-ar mai fi lungit la încă o cafea, instalau la iesirea din parcare si un service auto si o spalatorie, ca să fie serviciile complete.

Pai nea primare, mata ești pus acolo sa ajuti localnicul, nu sa-l omori si sa-l îngropi. Să găsești soluții destepte si sa rezolvi problemele. Combinații de-astea gen japca la drumul mare poate sa facă si cineva cu 4 clase, gândindu-se in timp ce bea o bere la colț cum să mai facă un ban pentru încă 50 de votcă.

Azi dimineață eram in zona si am trecut 5 min. curios fiind ce anume mi-a rupt masina aseara si am facut si cateva poze.”

Cum e în Franța

Haideți să vedeți cum e parcarea cu plată în țările civilizate.

În Brest, francezii au construit 11 parking-uri, din care 8 supraterane sau subterane și 3 la nivelul asfaltului, cu barieră. Acestea pot fi folosite fie la plata cu ora, fie cu abonament. Cine lasă mașina aici și plătește va beneficia de o sumedenie de servicii, disponibile 24 de ore din 24. Printre ele se numără, în funcție de parcare, posibilitatea de împrumuta umbrele, cărucioare sau genți de cumpărături! De asemenea, veți găsi stații de umflare a anvelopelor, dar și stații pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice. Evident, parcările sunt supravegheate video, iar o echipă este prezentă 24 de ore din 24 și vă stă la dispoziție. Trei din parking-urile centrale sunt limitate la o staționare de cel mult două ore. Tarifele diferă de la zero cenți pentru primele 15 minute la 8,10 euro pentru 8 ore.

Sursă foto: Facebook/Mangalia – comunitate online


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.