Pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană a importat mai mult gaz natural lichefiat din Statele Unite decât din Rusia

Conform rezultatelor din luna iunie, pentru prima dată în istorie, țările Uniunii Europene au importat mai mult gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite decât gazele prin conducte din Rusia, a anunțat șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), Fatih Birol, pe pagina sa de Twitter.

„Scăderea bruscă a livrărilor de gaze naturale din Rusia către Europa înseamnă că aceasta este prima lună din istorie în care UE a importat mai mult GNL din SUA decât gazele prin conducte din Rusia”, a scris el.

Potrivit datelor citate de șeful AIE pe Twitter, volumul livrărilor de GNL din SUA către Europa în iunie s-a ridicat la aproximativ 5 miliarde de metri cubi, în timp ce volumul importurilor de gaze naturale din Rusia a scăzut ușor sub această valoare.

„Reducerea livrărilor rusești necesită eforturi de reducere a cererii în Europa pentru a se pregăti pentru o iarnă grea”, a adăugat acesta.

Foto: Wikipedia

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Parcarea la periferia Constanței, mai scumpă decât în centrul Sibiului

Sat Jul 2 , 2022
Pe strada Eliberării din Constanța este un fel de bazar. „La ruși”, așa îi spun localnicii. De fapt, sunt niște maghernițe de tablă acoperite cu prelate unde se vând tot felul de nimicuri. Un comerț cum probabil nu mai găsești nici prin cele mai sărace țări africane. Ca să parchezi […]