Pentru primarul Chițac, Colegiul Național Mircea cel Bătrân nu mai există

Vergil Chițac: „Conceptul de gratuitate în Constanța, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv”

Primăria Constanța a pierdut contractul pentru reabilitarea Colegiului Mircea cel Bătrân, în valoare de 19,3 milioane lei. Procedura fusese demarată de Decebal Făgădău, contractul semnat de Vergil Chițac.

Contractul a fost pierdut, lucru confirmat de viceprimarul Florin Cocargeanu și de directorul instituției, Vasile Nicoară. Am scris pe larg AICI.

Primarul Chițac nu a oferit însă nicio explicație! Ba dimpotrivă, pentru el se pare că acest colegiu nu mai există.

Spunem asta pentru că astăzi primarul liberal a anunțat pe Facebook că „amplul proces de renovare și modernizare a clădirilor publice din Constanța cunoaște o nouă etapă foarte importantă.” A anunțat că a semnat alte cinci contracte de finanțare pentru renovarea și reabilitarea energetică a unor clădiri extrem de importante din oraș, printre care și Spitalul Municipal, Casa Căsătoriilor, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp liceu), Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny ” (6 milioane de lei cu TVA).

Primarul a amintit toate clădirile aflate în reabilitare. Puteți citi textul mai jos. Nu veți vedea în listă Colegiul Mircea cel Bătrân. Edilul a nu a dat nicio declarație în care să spună ce s-a întâmplat cu acest proiect, cine este de vină pentru pierderea finanțării, cine răspunde, dacă se va mai reabilita vreodată clădirea.

„Vă reamintesc că, în acest moment, mai multe clădiri-simbol ale Constanței se află în proces de reabilitare și modernizare, dintre care amintesc:

– Reabilitarea și consolidarea fostului Palat al Navigației – Casa Embiricos, care se va transforma într-un incubator de afaceri modern (renovarea costă 12,5 milioane de lei fără TVA, bani europeni);

– Renovarea și consolidarea Teatrului de Stat „Fantasio” (începută în 2021);

– Reabilitarea, dotarea și renovarea completă a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Pe lângă acestea, în luna decembrie și la începutul acestui an am mai semnat contractele de finanțare pentru renovarea și reabilitarea energetică a următoarelor clădiri:

– Liceul Tomis (ateliere și cantină) – 11,3 milioane de lei;

– Grădinița nr. 45 – 1,8 milioane de lei;

– Grădinița nr. 53 – 6,2 milioane de lei.

– Colegiul Național Mihai Eminescu – 19,8 milioane lei

– Școala Gimnazială nr. 14, Palazu Mare – 6,7 milioane lei

– Școala Gimnazială nr. 37 – 4,8 milioane lei

– Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea – 6,2 milioane lei

– Școala Gimnazială nr. 7 Remus Opreanu – 4,9 milioane lei

– Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu – 10,6 milioane lei

– Grădinița cu Program Prelungit Căsuța cu Turtă Dulce – 1,8 milioane lei

– Grădinița cu Program Prelungit Lumea Copiilor – 2 milioane lei

– Grădinița cu Program Prelungit Steluțele Mării – 14,6 milioane lei

– Blocurile K11, K12 (zona Badea Cârțan) – 3,6 milioane lei.”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Pentru primarul Chițac, Colegiul Național Mircea cel Bătrân nu mai există

 1. În mandatul lui Chitac, Constanța arată că un șantier continuu, fără termene de finalizare in nici o locație.
  Pierderea fondurilor pentru Locul Mircea cei Bătrân, emblema Orașului, dovedește Diletantismul Conducerii Liberale care a distrus tot ce s-a făcut pozitiv în Constanța după ’89 .
  Rușine !!

  1. Am avut edili care nu au facut Nimic. Dar Mazare , Fagadau , au facut putin si au furat mult. „Bravo lor !!!”
   Chitac , este bine intentionat ( ???) dar de multe ori , nu gaseste solutia. Din pacate , oamenii cinstiti nu au loc intr-un sistem viciat.
   Sistem in care , justitia este in TOP. Topul celor care profita.

 2. ce s-a facut pozitiv dupa ’89??
  Demolarea fabricilor si a parcurilor, pentru a face loc mallurilor? Spoirea pe bani grei a peninsulei?
  Manelizarea si cocalizarea statiunilor?
  Toti primarii au fost la fel, acelas FSN, pitrocit de iliescu si mafia lui.

 3. PRIMARUL COMUNEI CONSTANȚA ESTE UN CRIMINAL, ASCULTAȚI, VREA SĂ DĂRÂME HOTELUL PERLA UN SIMBOL AL STAȚIUNII MAMAIA BAȘCA HOTELUL SELECT ȘI SĂ CONSTRUIASCĂ UN BLOC CU 10 ETAJE AȘA CĂ LICEUL MIRCEA CEL BĂTRÂN ESTE O BAGATELĂ

 4. Adevărul este, ca trebuia reabilitat liceul Tomis, unde se intra cu nota 2,5…si poate cea mai mare 6,7….cu 16…17…elevi pe an. Doar asa, sa vina mai multi, dacă le pune faianță la toalete…. De ce sa reabilitezi colegiul Mircea… Unde poate cea mai mica medie de întrare este 9,4….. LUCRATURI ROMÂNEȘTI, DE NEÎNȚELES. Vai de capul nostru🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FC Farul a donat 50.000 de euro pentru victimele cutremurului din Turcia

lun feb. 13 , 2023
Gheorghe Hagi, principalul acționar al FC Farul Constanța, Gheorghe Hagi, și președintele clubului, Gheorghe Popescu, au fost în vizită la Excelența Sa, Ambasadorul Turciei în România, Ozgur Kivanc Altan. Au fost transmise, încă o dată, compasiunea și sprijinul pentru poporul turc greu încercat și a fost oferită, în numele Farului […]

V-ar putea interesa și: