Pentru primarul Constanței și city manager, masca e opțională

vergil-chitac-felicia-ovanesian
Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, umăr la umăr în același birou, fără mască. Sursă foto: printscreen YouTube

Primarii sunt sau ar trebui să fie modele pentru cetățeni. Din păcate, de multe ori calcă-n străchini.

Dacă ieri vă prezentam cazul primăriței din Cumpăna, care rostea citate din Blaga și vorbea cam fără noimă, fără mască, încălcând prevederile legale, astăzi a venit rândul să fie surprinși fără mască primarul Constanței, Vergil Chițac, și city managerul Felicia Ovanesian.

Primarul participa la ședința de consiliu local online și a avut nevoie de prezența city managerului, pentru ca aceasta să le explice consilierilor câteva aspecte din regulamentul parcărilor.

Felicia Ovanesian s-a așezat la dreapta edilului și a intrat în dialog cu consilierii.

Vergil Chițac nu purta mască, Felicia Ovanesian o purta sub bărbie, deci e cam și cum nu o avea.

Articolul 1 din Anexa 1 privind măsurile generale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 spune clar:

„Se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile publice închise și deschise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite de legislația în vigoare privind prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Citește și:

O explicație puerilă a primarului Constanței, un gest politicianist al consilierilor PSD și o problemă nerezolvată

Se ridică restricțiile de weekend în municipiul Constanța. Magazinele vor închide la 21.00, restaurantele la 22.00. Cinematografele nu se deschid


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

59% din paturile covid din spitalele constănțene sunt goale

vin apr. 23 , 2021
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.740 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.133 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 273 de persoane internate, dintre care 251 din județul Constanța și 22 din alte […]
spital boli infectioase constanta

V-ar putea interesa și: