Pentru primarul Constanței și city manager, masca e opțională

vergil-chitac-felicia-ovanesian
Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, umăr la umăr în același birou, fără mască. Sursă foto: printscreen YouTube

Primarii sunt sau ar trebui să fie modele pentru cetățeni. Din păcate, de multe ori calcă-n străchini.

Dacă ieri vă prezentam cazul primăriței din Cumpăna, care rostea citate din Blaga și vorbea cam fără noimă, fără mască, încălcând prevederile legale, astăzi a venit rândul să fie surprinși fără mască primarul Constanței, Vergil Chițac, și city managerul Felicia Ovanesian.

Primarul participa la ședința de consiliu local online și a avut nevoie de prezența city managerului, pentru ca aceasta să le explice consilierilor câteva aspecte din regulamentul parcărilor.

Felicia Ovanesian s-a așezat la dreapta edilului și a intrat în dialog cu consilierii.

Vergil Chițac nu purta mască, Felicia Ovanesian o purta sub bărbie, deci e cam și cum nu o avea.

Articolul 1 din Anexa 1 privind măsurile generale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 spune clar:

„Se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile publice închise și deschise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite de legislația în vigoare privind prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Citește și:

O explicație puerilă a primarului Constanței, un gest politicianist al consilierilor PSD și o problemă nerezolvată

Se ridică restricțiile de weekend în municipiul Constanța. Magazinele vor închide la 21.00, restaurantele la 22.00. Cinematografele nu se deschid

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.