Pentru primarul Vergil Chițac modelele de administrație sunt Mazăre și Făgădău, nu Emil Boc

Primăria Cluj oferă ghiozdane pentru 450 de elevi, Primăria Constanța, mult mai săracă, pentru 32.000.

„Astăzi am avut plăcerea de a mă întâlni cu domnul Emil Boc, omul care a pus Cluj-Napoca pe harta orașelor care contează în Europa. Cu pricepere și bun-simț, domnia sa a reușit să facă lucruri pe care nimeni nu le credea posibile în România. Mi-a spus că potențialul de dezvoltare pe care îl are Constanța este unul uriaș și că, în două mandate, putem depăși Timișoara, Iași, chiar și Cluj. Îi mulțumesc pentru discuția aplicată referitoare la orașele noastre și îl asigur că ne vom reîntâlni curând pentru a o continua. Aveți încredere!”, spunea Vergil Chițac pe 17 august 2020, după întâlnirea cu Emil Boc. Sursă foto: Facebook/Vergil Chițac

În campania electorală, Vergil Chițac s-a dus în Cluj și în Oradea să ia lecții de administrație de la primarii performanți de acolo. S-a filmat, și-a făcut poze și s-a întors la el acasă, în Eforie. Constănțenii, impresionați probabil și de aceste gesturi, l-au ales primar. Ei bine, se pare că nu s-a întors de acolo ca să aplice lucrurile bune pe care le face Emil Boc, ci continuă să facă exact aceleași lucruri ca Radu Mazăre și Decebal Făgădău.

Un bun exemplu este începutul anului școlar.

În Cluj-Napoca, oraș care are un buget de două ori mai mare decât Constanța, primăria oferă ghiozdane și rechizite elevilor aflați în evidențele DASM – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Așa face din 2005 încoace. În 2022, 45.000 lei au fost alocați în acest sens, pentru 450 de copii proveniți din familii cu venituri mici.

„Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume pentru că nu există niciodată riscul falimentului. Este șansa de a ieși din sărăcie, de a avea o viață mai bună și prosperă. Proiectul contribuie la incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua abandonul școlar în rândul elevilor proveniți din familii care nu pot asigura condițiile optime pentru educația acestora”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Emil Boc.

În Constanța, primăria condusă de Vergil Chițac acordă rechizite la peste 32.000 de elevi, așa cum făceau Mazăre și Făgădău.

„Continuăm proiectele privind sprijinirea elevilor cu rechizite școlare. Pachetele cu rechizite ajung anual la peste 32.000 de beneficiari (8.048 de copii din grădinițe, 13.164 de copii din ciclul primar, 11.128 de copii din ciclul gimnazial).”, a anunțat Chițac.

Au toți copiii nevoie de ele sau banii aceștia puteau fi folosiți mai bine? Asta este întrebarea pe care ar trebui să și-o pună primarul.

Recomandare: Primarul Constanței s-a lăudat în fața elevilor de gimnaziu

Vă reamintim, Chițac a promis în campania electorală săli de sport la Liceul Traian și Școala Gheorghe Țițeica.

„Multe unități de învățământ nu au săli de sport pe motiv că „nu există finanțare”, iar proiectele ajung să fie uitate prin sertarele CNI”, a precizat viceprimarul Florin Cocargeanu, USR. Pentru rechizite pentru toți copiii, indiferent de starea materială a părinților, există însă.

Haideți să ne întoarcem la Cluj, să vedem ce face Emil Boc, poate învață și primarul din Constanța ceva. Nu oferă ghiozdane tuturor copiilor, dar a pus pe picioare o serie de politici publice sociale desfășurate anual la nivelul municipiului, dedicate elevilor și comunității.

Iată numai cinci dintre ele:

  • Programul „Școală după școală”
  • Programul „O masă caldă în școli”
  • Programul social „Alimente”
  • Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice”
  • Programul prin care se acordă ajutor la plata chiriei

Recomandare: Mihaela Andrei, consilier PNL fără pregătire pedagogică, le-a spus elevilor că e în regulă să nu le placă toate materiile și le-a dat sfaturi profesorilor


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanţa a petrecut începutul toamnei cu trei zile şi trei nopţi incendiare

lun sept. 5 , 2022
În perioada 2–4 septembrie, parcarea din dreptul Plajei Modern s-a transformat într-un imens ring de dans, iar distracția s-a desfăşurat pe ritmurile muzicii tradiționale.   Astfel, constănțenii, dar și turiștii aflați în vacanță pe litoral au petrecut trei zile și trei nopți, în compania a zeci de artiști și dansatori. […]

V-ar putea interesa și: