Percheziții cu forțele speciale la un adăpost ilegal de animale. 150 de câini și pisici, salvate din calvar

Privirea acestui cățel spune multe despre condițiile în care stătea

Astăzi, 3 iunie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Ordine Publică și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o percheziție domiciliară la adresa unor persoane despre care există informații că ar deține un adăpost improvizat pentru animale, în comuna Amzacea din județul Constanța.

În cadrul acțiunii, medicii veterinari au evaluat starea de sănătate a animalelor, rezultând faptul că acestea sunt ținute în condiții improprii.

Polițiștii constănțeni au emis un ordin de plasare a animalelor în adăposturi specializate, urmând ca aproximativ 150 de câini și pisici să fie evaluate.

„Asociaţia Spike există de 20 ani. Niciodată nu au avut ţarcuri, cuşti, câini castraţi sau trataţi. Mâncarea mereu a fost la limita sau deloc, practic este o luptă pentru supravieţuire între câini. Toţi câinii sunt bolnavi şi cei mai multi au râie, demodex, tumori sticker (fiind un adevărat focar de infecţie, ce poate afecta inclusiv comunitatea). Pe 3.06.2021 este a 2-a oară când câinii sunt preluaţi de către asociaţii, cu sprijinul organelor abilitate“, spune grupul de oameni (asociaţii şi medici veterinari) care au făcut plângeri la Poliţie la adresa lui Spike. Au mai fost şi-n urmă cu o lună de au luat câini de acolo şi i-au relocat în alte adăposturi“, arată echipa de salvare a animalelor.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.