Percheziții în Constanța într-un dosar de evaziune fiscală

La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la 5 persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2022, acestea ar fi vândut, prin intermediul unei societăți comerciale, diverse bunuri și ar fi prestat servicii, fără a înregistra operațiunile în evidența contabilă.

Societatea comercială în cauză ar fi avut un administrator fictiv, respectiv un bărbat, care ar fi deținut această calitate doar în acte, în realitate operațiunile comerciale fiind efectuate de cele cinci persoane.

Bunurile comercializate astfel (piese auto, nisip, tablă) ar fi fost livrate către 7 societăți comerciale din țară.

În acest mod, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 700.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit și T.V.A. neachitate.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie, precum și 3 telefoane mobile.

În cauză cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Percheziții în Constanța într-un dosar de evaziune fiscală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestați pentru trafic de droguri de mare risc: canabis și cristal

vin nov. 17 , 2023
La data de 15 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de […]

V-ar putea interesa și: