Performanță de vis pentru Teatrul de Stat Constanța: două premii UNITER, pentru Ileana Ploscaru și Diana Mititelu VIDEO

Ileana Ploscaru și Diana Mititelu, laureate la premiile UNITER din 2021

Cultura din Constanța a trăit astăzi un moment deosebit: premiul UNITER pentru debut a ajuns la noi în oraș. L-a primit regizoarea Diana Mititelu.

Aceasta a fost nominalizată la secțiunea DEBUT pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, care a avut premiera pe scena Teatrului de Stat Constanța în 29 februarie 2020. Spectacolul a fost selectat și va participa anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Diana Mititelu a mulțumit actorilor cu care a lucrat spectacolul.

„Împărtășesc premiul cu ei, cu toată dragostea. Aș vrea să mulțumesc întregii echipei a Teatrului de Stat Constanța, managerelui Erwin Șimșensohn, profesorilor mei, juriului.”, a declarat acesta.

În cadrul galei, Ileana Ploscaru, marea actriță a teatrului constănțean, a fost distinsă cu „Premiul pentru întreaga activitate”. Anul acesta doamna Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de teatru și 60 de ani de când joacă la Constanța.

Diana Mititelu a absolvit în 2015, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Regie teatru, spectacolul său de licență fiind „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, spectacol care încă se joacă pe scena Teatrului de Stat Constanța. A urmat apoi cursurile de master la secția Regie teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București (clasa prof. univ. Alexandru Darie, asist. univ. Vladimir Anton). Spectacolul său de disertație, „Tragedia omului” după Imre Madàch, a fost un succes și a fost preluat, în cadrul programului 9G, de Teatrul Național „I.L.Caragiale” București. Cel de-al treilea spectacol regizat de Diana Mititelu, „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, a avut premiera pe scena Teatrului de Stat Constanța și a fost selectat pentru Festivalul Dbutant 2020, Marele premiu al festivalului fiind obținut de unul dintre actorii din distribuția acestui spectacol. De asemenea, spectacolul a fost selectat pentru a fi adaptat la sistemul vizionării VR (realitate virtuală).


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.