Pericol: avioanele civile ar putea fi vizate de rachete sau arme cu radar, din cauza războiului din Ucraina

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) a avertizat, joi, că există riscuri mari pentru companiile aeriene din cauza războiului din Ucraina, cum ar fi vizarea accidentală a avioanelor civile, precum şi un risc crescut de atacuri cibernetice, relatează Reuters.

„După cum au arătat războaiele anterioare, identificarea greşită este uşoară în arenele confuze ale războiului. Dezvoltarea acestui risc este frecventă în rândul tuturor combatanţilor. Dacă adăugăm probabilitatea de blocare a ajutoarelor electronice care pot fi implicate în navigaţie şi/sau… instrumentele de identificare, atunci este uşor să observăm că există potenţialul ca aeronavele nevinovate să fie ţintele rachetelor sau armelor cu radar”, se arată într-un document publicat online.

Comunicatul AESA nu a precizat că avertismentul său se referă la spaţiul aerian al Ucrainei, ci referirea era generală, având în vedere riscurile la care sunt expuse avioanele în urma conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

AESA a adăugat că există şi riscuri legate de creşterea numărului de operaţiuni militare care utilizează aeroporturi civile şi de faptul că „dronele şi aeronavele militare care operează în zona de conflict pot încălca din neatenţie spaţiul aerian civil adiacent”.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constănțeni nesimțiți, primărie incapabilă

Fri May 6 , 2022
Orașul nostru are cel puțin două probleme: o parte din locuitori sunt nesimțiți, iar primăria este incapabilă. Puse în aceeași ecuație, aceste elemente au ca rezultat o Constanță urâtă și murdară. Imaginile din acest articol sunt surprinse pe 5 mai, pe strada Mircea cel Bătrân. Așa era însă și pe […]
constanta gunoaie (2)