Perioada de autorecenzare a fost prelungită

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, termenul limită pentru autorecenzare se modifică din 15 mai în 27 mai. De asemenea, culegerea datelor de la populație prin interviuri față în față, cu ajutorul recenzorilor, se va face în perioada 31 mai – 17 iulie.

Până în momentul de față, la nivel național au fost completate peste 8,4 milioane de chestionare colectate. Timișul se menține în continuare în topul celor mai harnice județe la Recensământ, cu un număr mare de chestionare completate.

„Decizia, luată în cadrul ședinței Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor (12 mai 2022), survine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populație – peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară. Până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare”, transmit cei de la Institutul Național de Statistică, instituția care coordonează Recensământul.

Salariații care se autorecenzează pot primi o zi liberă. Angajatorii au obligația de a acorda ziua liberă în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023.

Participarea la recensământ este obligatorie. Autorecenzarea nu este obligatorie. În cazul în care nu accesați platforma de autorecenzare, veți fi vizitat acasă de un recenzor. Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitatea Cumpăna

Fri May 13 , 2022
Pentru executarea lucrărilor de conectare a sistemului nou de alimentare cu apă la stația de pompare Constanța Sud/Bifurcație Cumpăna, RAJA SA va întrerupe funcționarea stației, în noaptea de luni spre marți, 16 spre 17 mai 2022, în intervalul orar 22,00 – 04,30. Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii […]