Persoanele amânate la vaccinare vor primi rapelul după 30 de zile, nu 21!

Colonelul Gheorghiță anunța, ieri, că statul român a luat decizia să amâne, sine die, zeci de mii de persoane care se înscriseseră pe platformă pentru vaccinarea împotriva covid 19.

Astăzi, o parte din cei care erau programați pe 28 ianuarie, prima zi pentru care s-a propus amânarea, au primit notificări despre acest lucru.

Reprogramarea primei doze s-a făcut așa după cum a spus colonelul: după 10 zile, adică pe 8 februarie.

Surpriza neplăcută a fost că doza de rapel a fost programată nu după 21 de zile, așa cum s-a întâmplat până acum cu toți românii care s-au vaccinat, ci după 30 de zile, adică pe 8 martie.

Producătorul recomandă ca rapelul să se facă după 21 de zile, pentru eficiență maximă.

Decizia de a amâna vaccinarea s-a luat pentru că Pfizer a distribuit mai puține doze decât cele promise și pentru că foarte multă lume s-a înscris în afara platformei, dând astfel peste cap planificările. Printre ei se află, din informațiile noastre, și persoane care nu sunt erau eligibile pentru etapa a doua.

Potrivit ziarului Libertatea, autoritățile au luat în calcul să amâne rapelul pentru cei vaccinați până acum sau să amâne vaccinarea pentru cei care nu făcuseră prima doză. S-a ales a doua variantă.

Nu s-a vorbit însă niciodată despre amânarea rapelului pentru cei amânați deja.

Prefectura Constanța și DSP Constanța nu au răspuns până acum solicitărilor de a oferi precizări (sau de a le cere de la instituțiile de care aparțin și de a le oferi, dacă nu le dețin). Vom reveni dacă o vor face.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • da, pentru ca se face vaccinarea cu vaccinul Moderna, care are rapel la 28-30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.