Persoanele fizice își pot deconta cheltuielile cu refugiații din Ucraina pe baza unei declarații pe propria răspundere

Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni din Ucraina beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea. Acestea pot depune în primele 3 zile lucrătoare ale lunii o cerere care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana, însoțită de:

a) o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere;

b) copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele găzduite.

Cererile se depun pentru decontarea cheltuielile realizate în luna precedentă.

Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință.

Cele depuse după termenul menționat se soluționează în luna următoare.

Modelul cererii, precum și cel al declarației pe propria răspundere sunt prevăzute în anexele nr. 1 și 2.

În cerere solicitantul precizează dacă optează pentru încasarea sumelor în numerar sau prin virament bancar.

Solicitanții beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare.

În Constanța, cererile se depun la punctul de lucru al Serviciului sprijin comunitar și evenimente sociale situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 (Clubul pensionarilor) , în intervalul orar 8.00 – 16.00, de luni până joi și 8.00 – 14.00 – vineri.

Informații suplimentare se pot pot obține la numărul de telefon 0341448530.

Direcția generală de asistență socială Constanța va efectua verificări privind realitatea informațiilor din cererile depuse de persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Proprietarul Petromidia anunță reluarea parțială a operațiunilor de încărcare a țițeiului din conducta Caspian Pipeline Consortium

Fri Mar 25 , 2022
KMG International Group (KMGI), deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas, confirmă reluarea parțială, în această dimineață, a operațiunilor de încărcare a țițeiului din conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC). „Reluarea activităților este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie de rafinare, dar și pentru consumatorii din […]