Persoanele nedeplasabile care vor să se vaccineze, transportate cu „Ability taxi”

Ability taxi constanța

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor care doresc să se vaccineze, dar care nu se pot deplasa.

În pregătirea etapei a doua de vaccinare, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit astăzi și a hotărât ca transportul persoanelor nedeplasabile din municipiul Constanța către și de la centrul de vaccinare să fie asigurat prin serviciul „Ability Taxi“, care este la dispoziția constănțenilor prin Direcția Generală de Asistență Socială.

Programarea transportului se va face la numărul de telefon al dispeceratului „Ability Taxi“ – 0241.48.20.31, după următorul program:

  • luni – joi – 08:00-16:30
  • vineri – 08:00- 14:00.

Reamintim că, prin serviciul „Ability Taxi“, Primăria Constanța oferă transport gratuit, cu o mașină special adaptată, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța, pentru a facilita deplasarea acestora.

„Avem multe persoane cu handicap locomotor la Constanța, care, cu toate că au gratuitate pe mijloacele de transport în comun, nu le pot folosi. Și atunci, am luat modelul câtorva țări europene, unde există un taxi special pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, doar că nu o facem contra cost ca afară, ci punem gratuit la dispoziție un taxi adaptat pentru persoanele cu handicap locomotor. Tot ce trebuie să facă este să ne anunțe cu o zi înainte și, în mod gratuit, colegii mei merg și îl însoțesc acolo unde are nevoie. Toate persoanele cu handicap locomotor vor beneficia gratuit de acest serviciu. Este o mașină pe care o aveam deja în dotare, am adaptat-o, este, în momentul de față, autorizată, acreditată și întrunește toate standardele pentru a fi în siguranță pentru cei care apelează la noi.”, spune, la lansarea serviciului, în august 2020, primarul de atunci, Decebal Făgădău.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.