VIDEO Pescadorul dispărut în Marea Neagră a fost găsit

Pescadorul dispărut pe 17 mai în Marea Neagră a fost găsit, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

„În data de 22.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa , împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități in vederea identificării epavei unei ambarcațiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Epava a fost găsita la aproximativ 21 metri adâncime. Nu s-a putut determina dacă sunt corpuri pe navă.

„În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.”, a mai precizat sursa citată.

Reamintim că, în data de 17 mai 2021, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare și Salvare de Vieți Omenești pe Mare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea că pescadorul „Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

MRCC, după investigațiile făcute asupra situației, a declanșat operațiunile de căutare și salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Național SAR și procedurile specifice de căutare și salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei „Sea Shark 1”, toate de naționalitate română. Trei dintre corpuri au fost aduse la mal de apă. Celelalte două nu au fost găsite nici până azi.

Știre în curs de actualizare.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: 820 teste, 21 pozitive, 3 decese

Sat May 22 , 2021
Prefectura Constanța a anunțat, azi, că, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 70 de teste antigen rapide și 750 de teste RT-PCR. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în județ au fost depistate, […]
coronavirus