Pescarii dispăruți în Marea Neagră, căutați cu un elicopter Puma al Forțelor Navale

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” (pavilion România).

Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 km², dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării.

În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

„Forțele Navale Române sunt o instituție aflată în slujba fiecărui cetățean român și, la solicitarea autorităților publice sunt în măsură de desfășoare misiuni de intervenție în caz de urgențe civile și misiuni de asistență umanitară.”, au transmis reprezentanții instituției, printr-un comunicat de presă.

Reamintim că un pescador cu cinci oameni la bord a fost dat dispărut, când se afla pe mare. Trei persoane au fost descoperite moarte la mal. La bord se aflau cinci.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, deputat PNL, anunță când va putea fi reabilitat Palatul Reginei Maria

Mon May 17 , 2021
Palatul Reginei Maria din Mamaia se află în paragină, dar poate fi reabilitat. Când și cum? Marian Crușoveanu, deputat PNL, are răspunsul. „Am atras atenția asupra faptului că unele obiective de patrimoniu din județul Constanța, aflate în paragină – situație în care se află și Palatul Reginei Maria din Mamaia […]
marian crusoveanu palatul regal