Peste 1.200 de polițiști constănțeni la datorie, de Paște. De Înviere, deplasarea este permisă numai pentru slujba religioasă

politia-constanta-actiuni-covid-2

Poliţiştii constănțeni, împreună cu jandarmi, pompieri, polițiști locali și polițiști de frontieră sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în contextul sărbătorilor pascale ortodoxe.

În perioada 30 aprilie – 3 mai 2021, peste 1.200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase etc.) vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.

Forțele de ordine vor fi prezente în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite.

De asemenea, polițiștii rutieri vor asigura fluidizarea traficul rutier, totodată fiind desfășurate acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv depășirea limitei de viteză și consumul de băuturi alcoolice.

Polițiștii și jandarmii vor acționa în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, în parcuri, zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

„În noaptea de Înviere, respectiv 1 spre 2 mai, circulația va fi permisă în intervalul orar 20.00-05.00 doar pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.”, precizează IPJ Constanța, printr-un comunicat de presă.

Instituția reamintește că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța urează credincioșilor un Paște Fericit și multă sănătate.

Vă recomandăm și:

Calea pe care o urmăm în viață este scrisă sau ne-o alegem singuri? ÎPS Teodosie: „Dumnezeu nu ne teleghidează”

Numărul bisericilor din Constanța s-a triplat, al călugărilor și călugărițelor aproape s-a înzecit. ÎPS Teodosie: „Nădăjduim ca Mitropolia Tomisului să devină realitate anul acesta”. Răspuns „nu întocmai favorabil” de la Patriarhie

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Maraton de vaccinare la Spitalul Militar Constanța, în perioada 4 - 11 mai

Fri Apr 30 , 2021
Ministerul Apărării Naționale a anunţat că, în perioada 4 – 11 mai 2021, va organiza un maraton de vaccinare nonstop în şapte dintre spitalele militare din ţară. Cetăţenii nu vor avea nevoie de programare şi, după efectuarea primei doze, vor fi programaţi pentru rapel. „Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul […]
vaccinare-constanta-72