Peste 1.500 de participanţi la prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running. Printre ei, o doamnă de 91 de ani

Peste 1.500 de participanţi la prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running. Printre ei, o doamnă de 91 de ani

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), a organizat sâmbătă, 21 mai 2022, prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running în contextul celebrării Zilei Constanţei.

Prof. univ. dr. Alin Larion, responsabilul evenimentului, a declarat că manifestarea sportivă de masă a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa şi Primăria din Sulmona (Italia) sub egida Proiectului „Sport în Parc” finanțat de primăria municipiului.            

Evenimentul a celebrat, pe de o parte memoria poetului lui Publius Ovidius Naso, născut la Sulmona în Italia și exilat la Tomis (Constanța de astăzi) şi în subsidiar a fost un prilej de promovare a activităților sportive în aer liber, fără echipamente și infrastructură costisitoare, accesibile tuturor și practicabile în mediul natural.

„Crosul Ovidio Running a fost organizat după modelul celebrului eveniment de la Sulmona și ne bucurăm că am reuşit, în acest weekend, să avem înscriși peste 1.500 de participanţi din țară și din străinătate (Germania, Grecia, Marea Britanie, Turcia) și mai ales din Italia, de unde au fost peste 50 de competitori. Traseul, de aproximativ 3 km, a început din zona Cazinoului din Constanţa şi s-a încheiat în Piaţa Ovidiu iar studenţii FEFS, coordonați de cadrele didactice, au realizat o serie de momente de dans, precedând startul, care au făcut ca participanții să intre mult mai uşor în ritmul atmosferei competiţiei sportive, şi la final, înaintea decernării premiilor”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul facultății.

Participanţii au fost premiaţi de: Primăria Municipiului Constanţa, Primăria Oraşului Sulmona, Universitatea Ovidius din Constanța, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Federaţia Română de Atletism, European Culture and Sport Organization (Italia) și Istituto Istruzione Superiore Ovidio Sulmona (Italia). Premiile au fost asigurate de Primăria Municipiului Constanţa şi de sponsorii evenimentului.

„Ediţia din acest an a Crosului Ovidio Running a fost, totodată, şi un eveniment de sustenabilitate pentru proiectul OPEN AIR SPORT (OPS), cod 613542-EPP-1-2019-1-BE-SPO-SSCP, finanţat din fondurile Programului Erasmus Plus, în cadrul căruia, în anul 2021 a avut loc parafarea unei înţelegeri bilaterale între autorităţile din Sulmona şi cele din Constanţa pentru desfăşurarea sa. Toate persoanele care au luat parte la această primă ediţie sunt aşteptate şi pe 25 septembrie a.c., în Italia, la Sulmona, pentru a participa şi la crosul din peninsulă dotat cu premii valoroase (www.ovidiorunning.eu)”, a conchis decanul Ionel Melenco.

Premianţii primei ediţii

Categoria fete:

1. Marcov Andreea

2. Marcucci Serena

3. Jieanu Roxana

4. Munteanu Irina

5. Romasco Claudia

6. Gal Karina Ioana

Categoria băieți:

1. Popa Carol

2. Sterea Andrei

3. Posoiu Marian Nicolae

4. Toader Alexandru

5. Ghizilă Dacian

6. Ilie Gabriel

Categoria fete cu nevoi speciale, membre ale grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):

1. Yasmin Ismail

2. Gheorghișor Dana

3. Buștean Ana Bianca

4. Drăgoi Adina Elisabeta

Categoria băieți cu nevoi speciale, membri ai grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):

1. Serif Erkan

2. Nasta Adrian

3. Oprișor Răzvan

4. Miron Sebastian

5. Musi Alexandru

6. Mergeani Mihai

Premiul special – cel mai vârstnic participant:

1. Veronica Negreanu (91 ani)

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Epava unei drone militare a fost descoperită în apele teritoriale ale României

Mon May 23 , 2022
Miercuri, 11 mai, Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm. Epava dronei a fost recuperată de o navă a […]
exercitii-romano-bulgare-americane-in-marea-neagra-62