Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus. Pandemia a intrat într-o nouă fază

covid-19

Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel global, potrivit unei analize Reuters. Numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a depăşit 498.000, iar specialiștii spun că pandemia a intrat într-o nouă fază.

Pragul de 10 milioane a fost depăşit duminică, după ce în ultimele săptămâni mai multe state serios afectate au început să relaxeze măsurile impuse în luna martie.

Numărul este aproximativ dublu faţă de cel al cazurilor de gripă severă înregistrat anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

În unele ţări a fost remarcată o revenire a infecţiilor, autorităţile reinstaurând parţial carantina, iar experţii spun că va fi un model repetitiv în următoarele luni şi în 2021.

America de Nord, America Latină şi Europa au înregistrat fiecare câte 25% din totalul cazurilor, în timp ce Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 11% respectiv 9%, potrivit analizei Reuters, care foloseşte rapoarte guvernamentale.

Bilanţul deceselor asociate acestei boli a ajuns la 498.274, în linii mari asemănător cu cel asociat gripei raportat anual.

Oficial, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost raportat pe 10 ianuarie 2020, în Wuhan (China).

Pandemia a intrat într-o nouă fază. După ce Europa şi Statele Unite au înregistrat vârfuri ale contaminărilor, acum India şi Brazilia raportează împreună în jur de 10.000 de cazuri zilnic. În ultima săptămână, cele două ţări au înregistrat peste o treime dintre noile cazuri descoperite. 

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.