Peste 100 de constănțeni au intrat în carantină în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.543 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 39 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.146 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 209 persoane internate, dintre care 174 din județul Constanța și 35 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.002 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Acum 24 de ore, numărul constănțenilor în carantină era de 898, deci a crescut cu 104.

Totodată, un număr total de 97 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 108 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (43) și personal auxiliar (24).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 77 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 55 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 54 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 20 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 300 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 164 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 53.580 de lei), dintre care 11 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 31 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 25 august a.c., 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 392 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, și-a făcut pagină oficială pe Facebook

Wed Aug 26 , 2020
Felix Stroe, președintele PSD Constanța și candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, are, de azi, o pagină oficială pe Facebook. În primul său mesaj se prezintă și punctează o serie din realizările profesionale. „Timp de 17 ani, am atras fonduri europene și am implementat proiecte de […]
felix stroe facebook

V-ar putea interesa și: