Peste 14 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în SUA

Peste 14 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în SUA

Astazi, 11 mai 2022, s-a finalizat controlul pentru importul de mărfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA in Portul Constanța, fiind vorba despre 14.592 kg articole textile uzate (îmbrăcăminte si încălțăminte), mobilier uzat, mâncare procesata si echipamente electrice si electronice uzate (computere si proiectoare).

La controlul fizic al mărfurilor au participat reprezentanți ai BVF Constanta, ANPC, Gărzii de Coastă si ai Gărzii Naționale de Mediu, constatându-se neconcordante intre starea de fapt a mărfurilor si documentele prezentate. Articolele de îmbrăcăminte si încălțăminte aflate in container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice si electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcționarea acestora.

Urmare a concluziilor reprezentantilor ANPC, respectiv „marfurile second-hand nu pot fi puse pe piata din Romania”, comisarii de la Garda Nationala de Mediu Constanta au dispus interzicerea efectuarii importului pentru marfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deseuri.

Pe cale de consecinta, continutul containerului va fi returnat in tara de provenienta, masura ce va fi pusa in aplicare de organele vamale.

Marfa avea ca destinatar în România o asociație numită „Association Partners in Progress.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O parte din Ovidiu nu are azi apă

joi mai 12 , 2022
În cursul acestei nopți, la nivelul conductei DN 400 ce asigură alimentarea cu apă a localității Ovidiu s-a înregistrat o avarie. În urma decopertării terenului, s-a constat că spărtura este în zona legăturii cu conducta DN 200. Pentru remedierea situației a fost necesară oprirea apei pe tronsonul avariat. În această […]
raja

V-ar putea interesa și: