Peste 14 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în SUA

Peste 14 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în SUA

Astazi, 11 mai 2022, s-a finalizat controlul pentru importul de mărfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA in Portul Constanța, fiind vorba despre 14.592 kg articole textile uzate (îmbrăcăminte si încălțăminte), mobilier uzat, mâncare procesata si echipamente electrice si electronice uzate (computere si proiectoare).

La controlul fizic al mărfurilor au participat reprezentanți ai BVF Constanta, ANPC, Gărzii de Coastă si ai Gărzii Naționale de Mediu, constatându-se neconcordante intre starea de fapt a mărfurilor si documentele prezentate. Articolele de îmbrăcăminte si încălțăminte aflate in container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice si electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcționarea acestora.

Urmare a concluziilor reprezentantilor ANPC, respectiv „marfurile second-hand nu pot fi puse pe piata din Romania”, comisarii de la Garda Nationala de Mediu Constanta au dispus interzicerea efectuarii importului pentru marfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deseuri.

Pe cale de consecinta, continutul containerului va fi returnat in tara de provenienta, masura ce va fi pusa in aplicare de organele vamale.

Marfa avea ca destinatar în România o asociație numită „Association Partners in Progress.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O parte din Ovidiu nu are azi apă

Thu May 12 , 2022
În cursul acestei nopți, la nivelul conductei DN 400 ce asigură alimentarea cu apă a localității Ovidiu s-a înregistrat o avarie. În urma decopertării terenului, s-a constat că spărtura este în zona legăturii cu conducta DN 200. Pentru remedierea situației a fost necesară oprirea apei pe tronsonul avariat. În această […]
raja