Peste 1500 de prezentări la Urgența Spitalului Județean Constanța şi sute de internări în 4 zile de minivacanţă

1532 pacienţi au fost înregistraţi de sâmbătă până astăzi la ora 08.00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa iar 335 au fost internaţi, în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate.

Cele mai multe urgenţe au fost înregistrate pe codul verde ( pacienti cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ) –1297.

Alţi 65 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (nonurgente).

Pe codurile roşu şi galben au fost preluaţi 170 de pacienţi- 30 pe codul roşu (risc vital) şi 140 pe codul galben (risc de agravare).

Conform protocolului în vigoare, primii pacienti care sunt preluati, indiferent daca au venit cu ambulanţa sau cu mijloace proprii, sunt cei al căror risc vital este imediat, cat si pacientii pentru care exista risc de agravare rapida.

Totodată, în ultimele 4 zile, la UPU Pediatrie au fost înregistrate 431 prezentări. 66 copii au rămas internaţi, pentru tratament şi îngrijiri  de specialitate.

În perioada 16-22 ianuarie au fost confirmate 63 cazuri de gripă, 52 infecţii respiratorii şi  86 pneumonii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Donald Trump angajează români pentru hotelul său de lux din Irlanda

mie ian. 25 , 2023
Trump Hotels Doonbeg, parte din portofoliul hotelier al fostului președinte american Donald Trump, caută personal din România, scrie Profit.ro.   Hotelul din Irlanda al miliardarului Donald Trump face angajări în România. Hotelul Trump de cinci stele din Irlanda caută sommelier, menajere, restaurant manager și ospătari din România. Se oferă salarii […]

V-ar putea interesa și: