Peste 160 de elevi ucraineni învață în Constanța. Primăria spune că este costisitor și mulțumește anticipat celor care „vor susține acest efort”

elevi ucraina constanta

Începând din 4 aprilie, peste 160 de copii ucraineni cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au început cursurile în municipiul Constanța.

La Școala Gimnaziala Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” au fost pregătite mai multe clase speciale pentru copii. Într-o anexă a instituției, au fost amenajate  sălile de clasă pentru cei mici, grădinița și clasa 0, iar copiii mai mari învață în incinta școlii în cursuri de după amiază.

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța, a declarat:

„Trebuie să facem tot posibilul pentru ca viața acestor copii să se apropie cât de cât de normal, să-i ajutăm să depășească măcar puțin traumele suferite. Și-au întrerupt școala în Ucraina și este foarte important să își continue studiile, să se simtă în siguranță și protejați, să fie îngrijiți și să aibă interacțiune socială. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat demeresului nostru. Cu sprijinul lor, am reușit să amenajăm și să dotăm în timp record sălie de clasă, astfel încât, astăzi clopoțelul a sunat și pentru acești copii, victimele inocente ale unui război nedrept.”

Cei peste 160 de copii sunt împărțiți în 4 grupe de vârstă ( 3-6 ani, 7-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani) și învață în două schimburi: 08:30-12:30 și 13:00-17:00.

„În actul educațional s-au implicat și mai multe cadre didactice care au fugit din calea războiului. Ele fac tot posibilul pentru ca ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație.”, spune Primăria Constanța.

Elevii de peste 14 ani care stăpânesc limba engleză s-au îndreptat spre liceele cu predare bilingvă din municipiul Constanța, important este ca ei să intre cât de cât într-o stare de normalitate și să-și formeze o rutină.

„Acest proiect, realizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, implică un efort financiar pe termen lung, de aceea, mulțumim anticipat tuturor celor care vor susține acest demers.”, au transmis reprezentanții primăriei, fără să menționeze de câți bani au nevoie.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța a alocat unei asociații de handbal aproape tot atâți bani cât a dat statul român federațiilor de atletism și gimnastică la un loc

lun apr. 4 , 2022
Primăria Constanței a alocat Asociației Handbal Club Dobrogea Sud, pentru acest sezon competițional, un total de 7.800.000 lei. În iulie 2021 au primit 6.000.000 de lei, în noiembrie – 1.000.000 de lei, iar în martie 2022 – 800.000 lei. Proiectele de hotărâre au fost inițiate de primarul PNL Vergil Chițac. […]

V-ar putea interesa și: