Peste 2.200 de terenuri agricole din trei comune din județul Constanța au fost înregistrate gratuit în evidențele de cadastru și carte funciară

OCPI-Constanta-sediu

Peste 2.200 de terenuri agricole din trei comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.

Noile cărți funciare au fost deschise în data de 5 octombrie 2022 pentru sectoarele cadastrale nr. 7, 21 și 40 din comuna Pantelimon (pentru 521 imobile), în data de 12 octombrie 2022 pentru sectoarele cadastrale nr. 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 20 ,22, 23, 24, 26, 29, și 30 din comuna Pecineaga (pentru 1495 imobile) și în data de 6 octombrie 2022 pentru sectorul cadastral nr. 2 din comuna Saraiu (pentru 191 imobile). Documentele vor fi înmânate proprietarilor în perioada următoare.

Lucrările de înregistrare sistematică a celor 2.207 de imobile au vizat o suprafață totală de 1.5703,26 de hectare.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută patru comune (Topalu, Gârliciu, Ghindărești, Horia), iar în alte 51 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

„Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.”, au precizat reprezentanții OCPI Constanța.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Județul Constanța are strategie de dezvoltare durabilă. 998 de proiecte concrete

joi oct. 13 , 2022
Strategia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa pentru perioada 2021 – 2027 a fost lansată, iar aceasta îşi propune dezvoltarea economică, creşterea calităţii condiţiilor de locuire, dezvoltarea turismului. Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa (ADDJC) a transmis că este vorba despre primul master plan de dezvoltare unitară şi integrată […]

V-ar putea interesa și: