Peste 200 de amenzi pentru scoaterea gunoiului în ziua potrivită, dar în alte tipuri de recipiente

Primăria Constanța a anunțat că, în ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Poliția Locală, unii cetățeni preferă să ignore prevederile legale privind gestionarea deșeurilor.

Astfel, săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 223 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 183.100 lei, după cum urmează:

  • 217 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 105.600 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • o sancțiune conform OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 25.000 lei, aplicată persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • 5 sancțiuni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de  52.500 lei.

Primăria vă roagă să nu aruncați gunoiul pe stradă, să nu depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate, Polaris M Holding, și în recipiente speciale.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deputatul Crușoveanu va cere ca Palatul Reginei Mamaia să fie transferat către Ministerul Culturii

joi mart. 17 , 2022
Palatul Regiei Maria a revenit în proprietatea statului român. „Înalta Curte de Casație și Justiție face dreptate în cazul vânzării Palatului Reginei Maria din Mamaia. După ani de zile de procese și un efort extraordinar făcut de către jurnaliștii constănțeni, Palatul Reginei Maria revine în proprietatea statului român. Cândva o […]

V-ar putea interesa și: