Peste 2,5 milioane de ucraineni au intrat în România din 10 februarie până azi

refugiati ucraina (2)

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România a trecut de 2,5 milioane, conform datelor transmise joi de Poliţia de Frontieră. A fost luată în calcul şi perioada preconflict, începând din 10 februarie.

„În data de 05.10.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 151.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 43.700 de mijloace de transport”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare în România, au fost 71.642 de persoane, dintre care 8.486 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 10,2% faţă de ziua precedentă,

„Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 05.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.508.047 cetăţeni ucraineni”, afirmă poliţiştii de frontieră.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Toma Enache, dezvăluiri despre primul film artistic despre George Enescu, la Tomis TV

Thu Oct 6 , 2022
George Enescu a avut nu numai o carieră fascinantă, dar și o poveste de viață remarcabilă. Deși pare greu de crezut, nimeni până acum nu realizat un lung metraj despre acest geniu universal. Toma Enache repară greșeala. În emisiunea „Punctul pe i” de azi, 6 octombrie, de la Tomis Tv, […]
toma-enache