Peste 33.000 de constănțeni pot circula gratuit cu transportul în comun. De unde se pot ridica permisele

Permisele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru anul viitor vor fi distribuite începând cu data de 08.12.2022, anunță Primăria Constanța. Acestea vor fi trimise prin Poșta Română. Plicurile vor fi primite acasă de către beneficiarii direcți ai programului.  

Până în prezent au fost înregistrate 33.431 de cereri din care 406 nu îndeplineau condițiile de eligibilitate, fapt pentru care au fost respinse. Astfel, în perioada următoare vor fi distribuite un număr de 33.024 legitimații de călătorie.  

Categoriile de beneficiari pentru care municipalitatea acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:  

*a) persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;  

*b) pensionarii cu pensii de până la 2310 de lei inclusiv;  

  c) persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.  

*Precizăm faptul că persoanele menționate la punctele a) și b) care beneficiază și de Legea nr.  189/2000, Decretul – lege nr. 118/1990, veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru victoria  Revoluției din 1989, vor primi permise de călătorie doar de la sediul CT Bus Constanța.  

De asemenea, persoanele cu handicap mediu sau ușor pot ridica abonamente doar de la chioșcurile CT Bus, iar persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenți personali și/sau însoțitori ai acestora vor ridica legitimațiile de călătorie doar de la D.G.A.S.P.C. Constanța (Blocul Turn Gară).  

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:
Direcția Generală de Asistență Socială
Direcția Sprijin Comunitar
Serviciul Sprijin Comunitar și Evenimente Sociale
Telefon: 0341.448.530
E-mail: office@dgas-ct.ro  


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANAF Constanța: de la 01 ianuarie 2023 impozitul pe veniturile microîntreprinderilor devine opțional

mie dec. 7 , 2022
             Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoștința contribuabililor persoane juridice că, începând cu data de 01 ianuarie 2023, urmare modificărilor aduse de O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscale, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor […]

V-ar putea interesa și: