Peste 50.000 de constănțeni vor beneficia gratuit de screening pentru identificarea cancerului colorectal

Raluca Turcan Mihai Lupu (1)
Acordul a fost semnat azi, de președintele CJC, Mihai Lupu, care a vizitat Spitalul Județean însoțit de Raluca Turcan, vicepremierul României, și de Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, însoțit Raluca Turcan, vicepremierul României, și de Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, a efectuat azi o vizită de lucru și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”. În cadrul vizitei a fost semnat Proiectul „Screening- Cancer Colorectal”, în valoare de aproximativ 23,9 milioane lei.

Proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale în regiunea Sud-Est ” este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Prin intermediul acestuia, vor fi desfășurate activități de identificare, mobilizare și acordare de sprijin pentru peste 50 mii de persoane din regiunea Sud-Est.

 Potrivit datelor oficiale, în cazul cancerului colorectal, costurile unui test se ridică la peste 200 de euro/caz. Vor beneficia de investigații persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 ani. Având în vedere că printre obiectivele proiectului se numără și promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, cel puțin jumătate dintre persoanele care vor  fi investigate, vor proveni din mediul rural, putând fi chiar neasigurate.

Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal se află pe locul doi ca incidență și mortalitate în România.  Depistarea precoce a bolii va duce la un număr mai mare de pacienți vindecați, scăderea mortalității și reducerea costurilor alocate tratamentului.

Astfel, peste 50.000 de persoane vor beneficia de acest program.

„Am convingerea că acesta este începutul unei colaborări pe termen lung cu Guvernul României, prin care vom reabilita toate instituțiile medicale și bineînțeles, construcția de noi edificii care să contribuie la sănătatea noastră, a tuturor, va fi prioritatea mandatului meu”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Citește și: Liberalii caută soluții pentru modernizarea Spitalului Județean Constanța și înființarea unui spital de pediatrie în municipiul ConstanțaPuteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șeful ISU, general post-mortem

mie nov. 11 , 2020
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, post-mortem, colonelului Popa Daniel-Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne, fostul șef al ISU Dobrogea. Acesta a murit la 57 de ani, răpus de coronavirus. Mesajul emoționant al ISU Dobrogea, după moartea inspectorului șef […]
daniel popa isu

V-ar putea interesa și: