Peste 50 de constănțeni bolnavi de covid au fost externați în ultimele ore

În acest moment, sunt 241 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (170 – 63 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (62 – 30 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 72 ocupate), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (127 – 55 ocupate), Secția Exterioară Agigea (55 – 19 ocupate), Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Spitalul Orășenesc Hârșova (20 – 2 ocupate), Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (100-0 ocupate).

Ieri erau internate 293 de persoane internate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 109.441 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 2.442 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.       

De asemenea, la nivelul județului sunt 709 persoane aflate în carantină la domiciliu și 2.341 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 1.632 de cadre didactice, 7.826 de elevi, 720 de studenți și 345 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 3.334 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (702), asistenți medicali (1.501) și personal auxiliar (1.131).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.513 teste antigen rapide și 456 de teste RT-PCR.

La ultima raportare, realizată la interval de 24 de ore, în județul Constanța, au fost efectuate 201 noi vaccinări împotriva COVID-19 (doza 1 – 41, doza 2 – 79, doza 3 – 81).

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 138 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 45.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 79 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 24 februarie a.c., 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.031 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Germania nu vrea să pedepsească prea dur Rusia

vin feb. 25 , 2022
Germania nu vrea să pedepsească prea dur Rusia: nu este de acord cu excluderea acesteia din sistemul SWIFT. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Federal german, Steffen Hebestreit, a susţinut că procesul de excludere a Rusiei din sistemul global de plăţi interbancare SWIFT este unul sinuos, dificil de realizat din punct […]

V-ar putea interesa și: