Peste 50 de taximetriști amendați de Poliția Locală Constanța FOTO

Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat în perioada 12 – 18 octombrie 2020 acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Polițiștii locali au constatat mai multe nereguli, de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară.

„S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

„Și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.”, au mai spus reprezentanții primăriei.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un șofer care a fugit de Poliție a ajuns în arest

Tue Oct 20 , 2020
La data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și un jandarm al G.M.J Tomis Constanța, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe aleea Hortensiei din municipiul Constanța. Întrucât șoferul nu s-a conformat somațiilor legale, […]