Peste 6.000 de elevi din Constanța, așteptați să susțină Evaluarea Națională

rezultatele la evaluarea națională

Pe 14 iunie 2022, debutează Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a.

La nivelul județului Constanța s-au constituit 120 de centre de examen. Sunt așteptați să participe la probe 6059 de elevi.

Conform Calendarului elaborat de Ministerul Educației, prima probă scrisă este la Limba și literatura română (14 iunie) și a doua probă, la disciplina Matematică, joi, 16 iunie 2022.

Examenul durează 2 ore, începând cu ora 9.00. Timpul se va calcula din momentul în care toți candidații vor finaliza completarea corectă a casetei cu datele de identificare specifice.

Elevii pot părăsi sala numai după o oră de la începerea probelor.

Conform prevederilor metodologice, candidaților le este interzis să intre în sala de examen cu materiale și/sau mijloace electronice de comunicare sau calcul care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor sau conectarea la internet/rețele de socializare.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu nota 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câștigătorii concursului Neversea 2022 organizat de Constanța 100%

Mon Jun 13 , 2022
Concursul organizat de Constanța 100% și Neversea pentru câștigarea invitațiilor duble la Neversea 2022 s-a încheiat. În urma tragerii la sorți, câștigătorii celor 10 invitații duble la cea de-a patra ediție a festivalului Neversea sunt: Oana Emin (ID Facebook: oana.emin) Florin Ungureanu (ID Facebook: florin.ungureanu.982292) Cristiana Gogoanta (ID Facebook: Cristiana.preda) […]