Peste 63% din paturile pentru bolnavi covid din județul Constanța sunt libere

covid-19

În acest moment, în județul Constanța sunt 220 de persoane internate, potrivit DSP, dintre care 216 din județul Constanța și 4 din alte județe. În total sunt 602 paturi de spital, ceea ce înseamnă că 63,4% din paturi sunt libere.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 44 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 40 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 55 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 66 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 10 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 30.213 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 760 de persoane au decedat din celor pozitivate. Unul singur a fost raportat în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bărbat, 82 de ani, din Constanța, care avea comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, sindrom cefalalgic). A decedat în 03.02, la Spitalul Municipal Medgidia.

La nivelul județului sunt 2.111 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 868 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 305 cadre didactice, 717 elevi, 180 de studenți și 91 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.550 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (352), asistenți medicali (715) și personal auxiliar (483).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 910 teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 142 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 42.250 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 59 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 3 februarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.401 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ovanesian contra Ovanesian

Thu Feb 4 , 2021
Felicia Ovanesian a fost avocat al unui dezvoltator imobiliar în procesul cu Primăria Constanța. A fost numită city manager, dar procesul continuă. Felicia Ovanesian a fost numită city manager al municipiului Constanța, pe 31 decembrie. Din această calitate, a declarat, public, faptul că „se va cățăra” pe cei care nu […]
Felicia Ovanesian. În trecut, era avocat într-un proces împotriva Primăriei Constanța. Acum este city manager al orașului, numită de primarul Vergil Chițac. Procesul continuă