Peste 7.100 de terenuri agricole din cinci comune din județul Constanța au fost înregistrate gratuit în evidențele de cadastru și carte funciară

Peste 7.100 de terenuri agricole din cinci comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.

Cele 7.148 de noi cărți funciare au fost deschise, în lunile noiembrie și decembrie 2022 pentru comunele Rasova -1.227 de imobile, Lipnița -1.550 de imobile, Negru Vodă -1.216 de imobile, Ciobanu -1.580 de imobile și Oltina 1.575 de imobile. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 9591,4539 de hectare.

Documentele vor fi înmânate proprietarilor în perioada următoare.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută patru comune (Topalu, Gârliciu, Ghindărești, Horia), iar în alte 51 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu, PNL: Noul CET „va rezolva o problemă care dăinuie de ani buni şi care atacă buzunarul și bugetul constănțenilor”

joi dec. 15 , 2022
Marian Crușoveanu, deputat PNL dar și secretat general al PNL Constanța, a salutat semnarea contractului pentru construirea unui nou CET în Constanța. „De la an la an, vedem ce înseamnă o rețea de termoficare veche, ruginită și un CET blocat în negura timpului. Sistemul de termoficare a municipiului este o […]
marian crusoveanu

V-ar putea interesa și: