Peste 70% din localitățile constănțene nu au gaze. Județul Constanța, la coada clasamentului în ceea ce privește alocarea de fonduri

gaze

Repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale au fost finalizate, a anunţat ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila. De cele mai mari sume de peste 200 de milioane de lei, au beneficiat judeţele Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui. Constanța, unde 72% din unitățile administrativ teritoriale nu au gaze, va primi 168 milioane de lei, una din cele mai mici din țară, mult mai puțin decât Botoșani, Ialomița, Olt, Suceava, Teleorman.

”70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii “Anghel Saligny”, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri.”

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.  

Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale. 

Lista proiectelor poate fi consultată pe site-ul MDLPA, aici: https://bit.ly/3N4QqYz.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Începe campanie de dezinsecție și deratizare în Medgidia

Wed May 11 , 2022
Primăria Municipiului Medgidia anunță că, în perioada 16 – 20 mai 2022, în intervalul orar 08.00 – 16.00 și 21.00 – 04.00, se va desfășura prima etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe. În cadrul campaniei se vor desfășura activități de dezinsecție în vederea […]
medgidia dezinfectie