Peste 9.000 de perechi de încălțăminte sport contrafăcută, oprite în Portul Constanța

Încălțămintea care purta logo-ul Nike ar fi ajuns pe piață

IPJ Constanța a anunțat azi că polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța, au efectuat o acțiune de control în Portul Constanța pe 13 septembrie.

Astfel, în interiorul unui container sosit în Portul Constanța au fost identificate aproximativ 9.800 de articole de încălțăminte susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.422.000 de lei, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Al treilea caz

În data de 12.09.2023, în Portul Constanta, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța, au efectuat un control fizic la rampele de containere, unde în interiorul unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în municipiul București, au descoperit 13.496 perechi încălțăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux.

Cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot într-un container sosit din China, peste 2600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute. În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

vin sept. 15 , 2023
Mama lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care, drogat fiind, a ucis doi tineri la 2 Mai a fost arestată preventiv, fiind acuzată de către procurori că ar fi amenințat o tânără din anturajul fiului său că va face publice date compromițătoare despre ea dacă îl va denunța pe […]

V-ar putea interesa și: