Peste jumătate din paturile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (spital covid) sunt libere

spital-boli-infectioase-constanta-1

Peste jumătate din paturile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (spital covid) sunt libere, potrivit DSP Constanța.

Astfel, la nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 59 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 45 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 65 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 16 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 18 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.175 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 722 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Incidența în municipiul Constanța a ajuns la 3,01

Astăzi au fost raportate 6 decese:

  • Deces nr 717: Bărbat, 79 de ani, Constanța, comorbidități (neoplasm pulmonar), decedat în 13.01, la domiciliu.
  • Deces nr 718: Femeie, 91 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, angină pectorală), decedată în 14.01, la domiciliu.
  • Deces nr 719: Bărbat, 88 de ani, Constanța, comorbidități (boală cronică ischemică, hipertensiune arterială), decedat în 21.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 720: Bărbat, 69 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică, obezitate), decedat în 21.01, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 721: Bărbat, 66 de ani, Constanța, comorbidități (neoplasm bronhopulmonar, metestaze splenice și ganglionare, diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică cronică dureroasă), decedat în 22.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 722: Bărbat, 82 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, obezitate), decedat în 22.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 268 de persoane internate, dintre care 251 din județul Constanța și 17 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.278 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.369 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 293 de cadre didactice, 695 de elevi, 177 de studenți și 88 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

România va primi numai jumătate din vaccinurile programate. Criza va dura cel puțin două luni

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.501 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (344), asistenți medicali (692) și personal auxiliar (465).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.025 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 153 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 44.250 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 79 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.812 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.