Peste jumătate din spitalele din județul Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu

Peste jumătate din spitalele din județul Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu. În evidențele Inspectoratului, pentru Situații de Urgență Dobrogea funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu, 7 sunt autorizate și una nu necesită autorizare.

Autorizația de securitate la incendiu este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu.

Avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

In anul 2020 cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ. Unele dintele ele au inclus și exerciții de evacuare. În urma controalelor au fost aplicate 277 sancțiuni, 259 de avertismente și 18 amenzi în valoare totală de 91.000 lei.

Citește și: Spitalele covid din județul Constanța funcționează la aproape 100% din capacitate


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Spitalele covid din județul Constanța funcționează la aproape 100% din capacitate

Mon Nov 16 , 2020
Două spitale covid din județul Constanța nu mai au loc pentru bolnavi. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase și spitalul militar de campanie. La aceste unități, numărul de paturi a fost suplimentat pentru a face față pacienților. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația se prezintă în felul următor: Spitalul […]