Peștera, comuna lui Moș Crăciun

pestera craciun 3

Îmi doresc de mult să ajung în Rovaniemi, o localitate din Finlanda, supranumită ”Orașul lui Moș Crăciun”. Te așteaptă acolo un peisaj de poveste, cu reni, moși cu barbă albă, zăpadă și bună dispoziție.

Nu am ajuns până acum, dar nici nu mai simt o dorință la fel de aprinsă, pentru că am descoperit un peisaj mirific de Crăciun la câțiva kilometri de Constanța, în comuna Peștera. Lipsesc renii, evident, și, deocamdată, zăpada, dar acestea sunt compensate de tradiții românești autentice și de spectacole de calitate.

pestera craciun 2

Ca mine, alte mii de oameni au descoperit această localitate, iar cei care nu au vizitat-o mai spus că vor să ajungă acolo. Aceste mii de oameni și-au petrecut serile de weekend în comună, la evenimentele organizate de primarul Valentin Vrabie și de Consiliul Local. Sâmbătă s-au bucurat de scena nașterii Mântuitorului, la grota din localitate, pe fondul muzicii religioase interpretate de un grup de studenți teologi.

”Două lumi diferite, în același loc. Cea de acum 2.000 de ani și cea actuală”, a explicat primarul comunei Peștera. Duminică, locuitorii și turiștii au asistat la un spectacol în căminul cultural. Evident, punctul de atracție a fost parcul din fața primăriei, luminat feeric.

pestera 19

Orășelul Copiilor va funcționa până la începutul anului viitor.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cum poate schimba în bine școlile din Constanța amendamentul Chesoi

Mon Dec 21 , 2015
Îmi spunea recent o prietenă că în țările civilizate din Europa (locuiește în Anglia) funcția de primar este aproape simbolică. Puterea aparține consiliului local. Așa este normal să fie, din atât de multe motive și atât de evidente încât nu le voi devolta aici, acum. Din păcate, în Consiliul Local […]