Peștera, singura comună din Constanța cu automat de apă

Strada principală din comuna constănțeană Peștera are cel puțin două lucruri care te fac să crezi că ești într-un mare oraș: unul este invizibil, celălat cât se poate de tangibil. Este vorba despre rețeaua de internet wi-fi și despre dozatorul de apă plată și minerală.

Cu internetul mobil eram obișnuit. Telefonul meu știe să acceseze rețeaua de câte ori sunt în zonă. Am fost însă curios să văd cum arată și, mai ales, ce gust are apa din dozator. L-am văzut amplasat în fața primăriei.

DSC_0769

Primul lucru care îți atrage atenția este că poți să îți încarci sticla fie cu apă plată, fie cu apă carbogazoasă. Al doilea lucru, poate cel mai important, este prețul: 50 de bani pentru doi litri. Poți să și combini cele două tipuri de apă. Al treilea: este rece. Am prins o zi foarte călduroasă și cei 50 de bani folosiți pentru un litru de apă (nu te obligă nimeni să umplu o sticlă de doi litri) au fost cea mai bună investiție din ziua respectivă. În cele câteva minute în care am zăbovit în fața dozatorului un adult și un copil au venit să cumpere mai mulți litri. ”E o idee foarte bună cu acest dozator. De când s-a pus aici cumpărăm apă zilnic. E rece și are un gust foarte bun”, a spus un locuitor al comunei. Copilul venise cu bicicleta cu două sticle. Aproviziona cu 1 leu toată familia pe ziua respectivă.

 

Spuneam în titlu că Peștera este singura comună din Constanța cu astfel de automate. Mai există câteva, în Medgidia, Informațiile noastre sigure spun că ele sunt amplasate acolo tot de primarul din Peștera, Valentin Vrabie.

Am plecat din comună cu un gând: oare la iarnă va fi amplasat și un dozator cu apă caldă într-un loc public din comună? Mă gândesc deja la sediul primăriei sau la căminul cultural și la ceaiurile sau cafelele care se pot face într-o zi friguroasă.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cursuri gratuite de alpinist utilitar și operator calculator  

Thu Aug 20 , 2015
Fundaţia Şanse Egale organizează cursuri gratuite de iniţiere cu durata de 45 de ore pentru ocupaţiile Alpinist utilitar (Cod COR 711920) şi Operator calculator electronic şi reţele (Cod COR 351101), destinate următoarelor categorii de persoane care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Constanţa: persoane care trăiesc din venitul minim garantat […]